Eerste depots voor The Dutch Regimental officieel benoemd

The Dutch Regimental is een actuele lifestyle collectie, waarin het rijke verleden van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht de boventoon voert. De authenticiteit van de collectie, ontworpen en gemaakt onder auspiciën van het ministerie van Defensie, wordt gekenmerkt door het gebruik van originele decoraties. De exclusiviteit wordt gewaarborgd door de strenge selectie van verkoop- punten. Maandag 7 november heeft de officiële benoeming plaatsgevonden van de eerste vier Depots waar de maatwerk-blazers van The Dutch Regimental verkrijgbaar zullen zijn.

In aanwezigheid van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, Luitenant-generaal Lex Oostendorp, zijn op maandag 7 november jongstleden de eerste vier Dutch Regimental Depots officieel benoemd. Deze depots genieten het exclusieve recht om de originele krijgsmacht-blazer, het icoon van de collectie, in het maatwerk- programma op te nemen.

De Blazer
De krijgsmacht is de bakermat van onze hedendaagse Dress Code. Traditiegetrouw is er voor elke gelegenheid een andere wijze van kleden, waarbij elk detail een bijzondere betekenis heeft. Dat laatste geldt precies zo voor The Dutch Regimental Collection blazers. Het unieke karakter van de blazer wordt ontleend aan het specifieke gebruik van originele details in decoraties en het gebruik van badges en knopen voorzien van de officiële emblemen van de Koninklijke Marine, de Koninklijke landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

De modelopties bieden een double breasted en een single breasted variant en een stoffenkeuze in meerdere variaties blauw. In de afwerking bestaat de mogelijkheid te kiezen voor verschillende kraagvilten en kleuren stitching. Als ultimate finishing touch kan een monogram of naam in de blazer geborduurd worden.

De Depots
Aan de benoeming van de Depots waar de maatwerk krijgsmachtblazer wordt aangeboden, is een strenge selectie voorafgegaan. De eerste vier geselecteerde winkels onderscheiden zich door het hoge niveau en de vernieuwende aanpak waarmee de (jonge) ondernemers zich profileren. En de wijze waarop over maatwerk wordt nagedacht en ten uitvoer wordt gebracht.

De vier Depots zijn:
Van der Gang in Dokkum - officieel bestaand sinds 1873 en vandaag de dag nog steeds de kleermaker van het ambtskostuum van de commissaris van de Koningin van Friesland

Town & Country in Arnhem - gezichtbepalend in mannenmode en maatwerk voor de regio Arnhem

Edgar N in Driebergen-Rijsenburg - gepassioneerd mode-ondernemer met een heldere visie

Oger - het familiebedrijf dat de Nederlandse man liet kennismaken stijl en maatwerk (met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Enschede)

De maatwerk blazers uit The Dutch Regimental collectie zijn vanaf midden december 2011 bij alle Depots verkrijgbaar.