Collectie informatie Dutch Forces Fashion Collections
Herfst/winter 2010

Nieuw Nederlands Modemerk introduceert 5 collecties voor mannen Een nieuw Nederlands modemerk meldt zich. Dutch Forces. Een merk waarin de rijke symboliek, de rituelen en de authentieke decoraties van de Marine, Landmacht en Luchtmacht samenkomen. Ontwikkeld door Oger onder auspiciën van het Ministerie van Defensie. Cars Jeans & Casuals, Sports Vintage, The Regimental Club, Koninklijke Jansen Post & Cocx en KingCap tekenen voor de vijf collecties voor herfst/winter 2010. Dit zijn The Casual Collection, The Sports Collection, The Watch Collection, The Cap Collection en The Dutch Regimental Collection. Alle collecties zullen na de zomer in een breed scala van modewinkels in Nederland te koop zijn voor de consument.

Strijdkrachten en mode Luitenant-Generaal F.H. Meulman, Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, was tijdens de introductie op vliegbasis Volkel heel duidelijk over de steun van het Ministerie van Defensie voor Dutch Forces. “Het is mooi om te zien hoe mode en de strijdkrachten bij elkaar passen. Dutch Forces weerspiegelt de trots en de heritage van onze krijgsmachtonderdelen en plaatst ons waar we zichtbaar willen zijn; midden in de samenleving. Wij willen jonge mensen op een eigentijdse manier aanspreken en dat gebeurt met dit merk.“

Een nieuw merk met vijf complete collecties Oger Lusink, naamgever en eigenaar van de Oger Fashion Group, benadrukte dat de nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie tot een uniek resultaat heeft geleid. “Het militaire uniform is van oudsher een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedere modeontwerper. Bovendien staan de krijgsmachtonderdelen voor moed, karakter en kameraadschap. Elementen die we hebben doorvertaald naar mode. En niet naar enkele stukken, maar gelijk naar vijf complete collecties. Voor herfst/winter 2010 heeft Dutch Forces een sport collectie, een casual collectie en een klassieke regimental collectie. Van jack tot colbert, van tracksuit tot kostuum en van horloge tot cap; Dutch Forces heeft het.”

The Casual Collection Meet The Casual Collection van Dutch Forces. See jacks, jeans, hoodies, shirts, polo’s en t-shirts. Trooping the colors van Luchtmacht, Marine en Landmacht. Meet the legends. Zoals de bonker. Marine pur sang. Of het flightjacket met de officiële adelaar van het 311 squadron. True Royal Netherlands Airforce. Dit is een high fashion collectie met een true story. The Casual Collection is van Cars Jeans & Casuals BV.

The Sports Collection There ain’t no mountain high enough voor The Sports Collection winter 2010 van Dutch Forces. Ski en snowboard gear geïnspireerd op de Nederlandse Special Forces. Hoodies, track- en training suits ready for action. Maar er is ook sports fashion. Jacks gedecoreerd met badges, nummers en symbolen van alle krijgsmachtonderdelen. Een collectie van Sports Vintage BV.

The Watch Collection Militaire precisie. Een fenomeen dat ten grondslag ligt aan The Watch Collection van Dutch Forces. Denk hoogwaardig staal, rubber en fraai leer. Met barometers, kompassen, stopwatches of worldtimers. Analoog en digitaal. Klassiek en sportief. Met typische Luchtmacht features of de high performance eisen van de keurkorpsen. The Watch Collection is van Koninklijke Jansen, Post & Cocx BV.

The Cap Collection The finishing touch van de Dutch Forces Fashion Collections. Een mooie serie caps die passen bij zowel de casual als de sports collection. Maar ook head gear voor active sports zoals mutsen en beanies. Stuk voor stuk uniek door nummering, logo’s en symbolen die terugvoeren naar zowel Marine als Land- en Luchtmacht. Kleine juweeltjes zijn de luxe limited editions. Caps met een roemrijk verleden. Of caps met een heel actueel feature. De collectie is van KingCap BV.

The Dutch Regimental Collection De Marine, Landmacht en Luchtmacht koesteren rijke tradities. En staan tegelijkertijd met twee benen midden in de moderne maatschappij. Deze fusion van heden en verleden is de inspiratie van the Dutch Regimental Collection. Een complete collectie blazers, kostuums, pantalons, shirts, dassen en overjassen. In lijn met Angelsaksische traditie tekent Dutch Forces voor the new regimental style. State-of-the-artmode met heritage. Een collectie van The Dutch Regimental Club.

Noot voor de redactie; niet voor publicatie: Voor meer informatie over de herfst/winter collectie 2010 en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Dutch Forces: 0299 47 11 51. Voor rechtstreeks contact betreffende Defensie: Roger van de Wetering Mobiel nr. 06 10 88 25 81