Nederland heeft nieuw modemerk:
Dutch Forces Vliegbasis Volkel gastheer voor Operation Fashion

Op zondag 17 januari is op vliegbasis Volkel het nieuwe Nederlandse modemerk Dutch Forces geïntroduceerd. Een hangar voor F-16’s was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een catwalk waar de Nederlandse modewereld kon kennismaken met de eerste Dutch Forces Collectie voor herfst/winter 2010.

Dutch Forces is geïnspireerd op de Marine, Landmacht en Luchtmacht en ontwikkeld door Oger onder auspiciën van het Ministerie van Defensie. In de sport en casual lijn is gewerkt met de opvallende kleuren van de verschillende onderdelen van de strijdkrachten. Het metaalgrijs en blauw van de Koninklijke Luchtmacht, de diverse blauwtinten gecombineerd met wit van de Koninklijke Marine en de camouflage- en groentinten van de Koninklijke Landmacht. Maar ook de kenmerkende nummers, badges en afkortingen van de krijgsmachtonderdelen zijn terug te vinden in de collectie. Naast de herencollectie die na de zomer van 2010 in verschillende modewinkels in het hele land te koop zal zijn, wordt ook gewerkt aan een damescollectie in 2011.

Ruim 400 genodigden waren zondag bij de introductie aanwezig. Te midden van F-16’s en ander militair materieel zagen ze de hoogtepunten uit de casual collectie, de sport collectie, een collectie horloges en caps, alsmede een meer klassieke regimental collectie. Deze collecties zijn ontwikkeld door Cars Jeans & Casuals, Sports Vintage BV, Koninklijke Jansen, Post & Cocx, King Cap en The Regimental Club.

Strijdkrachten en mode
Luitenant-Generaal F.H. Meulman, Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, was heel duidelijk over de steun van het Ministerie van Defensie voor Dutch Forces. “Het is mooi om te zien hoe mode en de strijdkrachten bij elkaar passen. Dutch Forces weerspiegelt de trots en de rijke geschiedenis van onze krijgsmacht en plaatst ons waar we zichtbaar willen zijn; midden in de samenleving. Wij willen jonge mensen op een eigentijdse manier aanspreken en dat gebeurt met dit merk.”

Een nieuw merk met vijf complete collecties
Oger Lusink, naamgever en eigenaar van de Oger Fashion Group, benadrukte dat de nauwe samenwerking met het Ministerie van Defensie tot een uniek resultaat heeft geleid. “Het militaire uniform is van oudsher een onuitputtelijke bron van inspiratie voor iedere modeontwerper. Bovendien staan de krijgsmachtonderdelen voor moed, karakter en kameraadschap. Elementen die we hebben doorvertaald naar mode. En niet naar enkele stukken, maar gelijk naar vijf complete collecties. Voor herfst/winter 2010 heeft Dutch Forces een sport collectie, een casual collectie en een klassieke regimental collectie. Van jack tot colbert, van tracksuit tot kostuum en van horloge tot cap; Dutch Forces heeft het.”

Noot voor de redactie; niet voor publicatie: Voor meer informatie over de herfst/winter collectie 2010 en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Dutch Forces: 0299 47 11 51. Voor rechtstreeks contact betreffende Defensie: Roger van de Wetering Mobiel nr. 06 10 88 25 81