Hans wiegel - kolonel dennis luyt -  jan michiel van der gang_big Hans wiegel - kolonel dennis luyt -  jan michiel van der gang_big Hans wiegel - kolonel dennis luyt_big Hans wiegel - kolonel dennis luyt_big

‘Een icoon verdient een icoon’

Toegevoegd op: 13-04-2012

Vrijdagmiddag 13 april heeft voormalig Commissaris van de Koningin van Friesland Hans Wiegel uit handen van kolonel Dennis Luyt, Commandant vliegbasis Leeuwarden, de eerste Dutch Regimental blazer ontvangen. Onder het motto ‘een icoon verdient een icoon’ is de heer Wiegel de eerste op maat gemaakte blazer aangeboden door Jan Michiel Van der Gang.

‘Revival van de blazer’

De krijgsmacht is de bakermat van onze hedendaagse Dress Code. Traditiegetrouw is er voor elke gelegenheid een andere wijze van kleden, waarbij elk detail een bijzondere betekenis heeft. Dat geldt zeker voor de blazer. Vandaar ook dat de unieke Dutch Regimental blazer zijn karakter ontleend aan het specifieke gebruik van originele details in decoraties en het gebruik van badges en knopen voorzien van de officiële emblemen van de Koninklijke Marine, de Koninklijke landmacht en de Koninklijke Luchtmacht. Kolonel Luyt Comandant van de vliegbasis Leeuwarden selecteerde voor Hans Wiegel uiteraard de Luchtmacht badge en knopen. En trok de gelijkenis met zijn dagelijkse keuze tussen het uniform en zijn vliegers overall.

 

‘Een icoon verdient een icoon’

Dat geldt zeker voor Hans Wiegel maar ook voor VanderGang. Zij bestaan officieel al sinds 1873 en wordt gekenmerkt door grenzeloze spirit en eigenzinnigheid die de Noordeling met trots met zich meedraagt. De hoge kwaliteit van service draagt er mede toe bij dat VanderGang tot op de dag van vandaag nog steeds de kleermaker is van het ambtskostuum van de commissaris van de Koningin van Friesland. Uit die tijd stamt ook de relatie met de heer Hans Wiegel die zich gevleid voelt met de eer de eerste Dutch Regimental maatwerkblazer in te nemen. Anderzijds kan je zeggen dat Hans Wiegel ook wel de ultieme ‘Blazer drager’ is, met ongetwijfeld meerdere exemplaren in zijn garderobe. Vandaar dat hij dit keer koos voor de enkelrij versie. Ter plekke heeft Jan Michiel van der Gang de maat opgemeten bij Hans Wiegel opgemeten. Over ca. 4 weken is de maatblazer gereed.

 

Wij verwachten dat niet alleen de blazer ‘aficionados’ maar ook de ‘freshmen’ de blazer zullen gaan ontdekken. U kunt daarvoor terecht bij een van de Dutch Regimental depots.