Tdr_site_01_big Tdr_site_01_big Tdr_site_02_big Tdr_site_02_big

Depot-Houders THE DUTCH REGIMENTAL officieel benoemd

Toegevoegd op: 10-11-2011

 

Maandag 7 november heeft de officiële benoeming plaatsgevonden van de eerste vier Depots waar de maatwerk-blazers van The Dutch Regimental verkrijgbaar zullen zijn. De benoeming werd verricht door de gastheer, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Luitenant-Generaal Lex Oostendorp. De eerste vier The Dutch Regimental depothouders - Van der Gang in Dokkum, Town & Country in Arnhem, Edgar N in Driebergen-Rijsenburg en Oger met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Enschede – genieten het exclusieve recht om de originele krijgsmacht blazer, het icoon van de collectie, in het eigen maatwerkkleding programma op te nemen.

In aanwezigheid van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, Luitenant-generaal Lex Oostendorp, zijn op maandag 7 november jongstleden de eerste vier Dutch Regimental Depots officieel benoemd. Deze depots genieten het exclusieve recht om de originele krijgsmacht-blazer, het icoon van de collectie, in het maatwerkprogramma op te nemen.

De Blazer

De krijgsmacht is de bakermat van onze hedendaagse Dress Code. Traditiegetrouw is er voor elke gelegenheid een andere wijze van kleden, waarbij elk detail een bijzondere betekenis heeft. Dat laatste geldt precies zo voor The Dutch Regimental Collection blazers. Het unieke karakter van de blazer wordt ontleend aan het specifieke gebruik van originele details in decoraties en het gebruik van badges en knopen voorzien van de officiële emblemen van de Koninklijke Marine, de Koninklijke landmacht en de Koninklijke Luchtmacht.

De modelopties bieden een double breasted en een single breasted variant en een stoffenkeuze in meerdere variaties blauw. In de afwerking bestaat de mogelijkheid te kiezen voor verschillende kraagvilten en kleuren stitching. Als ultimate finishing touch kan een monogram of naam in de blazer geborduurd worden.

De Depots

Aan de benoeming van de Depots waar de maatwerk krijgsmachtblazer wordt aangeboden, is een strenge selectie voorafgegaan. De eerste vier geselecteerde winkels onderscheiden zich door het hoge niveau en de vernieuwende aanpak waarmee de (jonge) ondernemers zich profileren. En de wijze waarop over maatwerk wordt nagedacht en ten uitvoer wordt gebracht. De vier Depots zijn:

Van der Gang in Dokkum – officieel bestaand sinds 1873 en vandaag de dag nog steeds de kleermaker van het ambtskostuum van de commissaris van de Koningin van Friesland.

Town & Country in Arnhem – gezichtbepalend in mannenmode en maatwerk voor de regio Arnhem.

Edgar N in Driebergen-Rijsenburg – gepassioneerd mode-ondernemer met een heldere visie.

Oger – het familiebedrijf dat de Nederlandse man liet kennismaken stijl en maatwerk (met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Enschede).

De maatwerk blazers uit The Dutch Regimental collectie zijn vanaf begin januari 2012 bij alle Depots verkrijgbaag.